Türkçe Dinle Podcast

Clear pronunciation and slow pace for easier comprehension


#3 Tarkan

Tarkan, Türkiye’nin en ünlü pop müzik sanatçılarından biridir. 17 Ekim 1972’de Almanya’da Türk bir ailenin çocuğu olarak doğmuştur. Müzik hayatına 1992 yılında “Yine Sensiz” adlı albümüyle başlayan Tarkan, hızlı bir şekilde popüler oldu ve Türk pop müziğinin en sevilen isimlerinden biri haline geldi.

Tarkan’ın müzik tarzı, dans müziği, popüler müzik ve Türk müziği unsurlarını birleştirir. Tarkan’ın en tanınmış şarkıları arasında “Şımarık”, “Dudu”, “Kuzu Kuzu”, “İnci Tanem”, “İkimizin Yerine”, “Gülümse Kaderine” ve “Öp” gibi şarkılar yer almaktadır. Tarkan, müzik hayatı boyunca birçok albüm yayınlamıştır ve pek çok ödül kazanmıştır.

Tarkan, Türk pop müziğinin yanı sıra Avrupa müzik piyasasında da başarılı oldu ve Avrupa’nın birçok ülkesinde konserler verdi. Özellikle “Şımarık” şarkısı Fransa, Hollanda, İsveç ve İsviçre müzik listelerinde üçüncü sıraya; Norveç müzik listesinde ikinci sıraya; Belçika’da ise birinci sıraya kadar yükselmiştir. Tarkan’ın tamamı İngilice şarkılardan oluşan Come Closer adlı bir müzik albümü de bulunmaktadır.

Tarkan, Türkiye’de ve yurt dışında birçok hayır kurumu ve sosyal sorumluluk projelerinde de aktif rol almıştır. Tarkan, Türk müzik endüstrisindeki başarılarıyla birlikte, sıcakkanlı kişiliği ve sempatik tavırlarıyla da tanınmaktadır.

Yeni bir dil ve yeni bir kültür öğrenmenize o dil ve kültürü yansıtan şarkılar dinlemek yardımcı olabilir. Size Tarkan’ın 1994 tarihli Aacayipsin, 1997 tarihli Ölürüm Sana ve 2001 tarihli Karma albümlerindeki neredeyse tüm şarkıları dinlemenizi tavsiye edebiliriz.


Yardımcı bilgiler

Aacayipsin albümü: Spotify

Ölürüm Sana albümü: Spotify

Karma albümü: Spotify


Yavaş ve anlaşılır Türkçe içerik

Merhaba! Türkçe’yi daha iyi öğrenmek isteyenler için takip etmesi kolay bir podcast hazırladık. Normalden daha yavaş konuşup, tüm kelimeleri daha anlaşılır söylemeye dikkat ettik. Her bölümün içeriği basit bir dille yazıldı. Faydalı ve ilginç bilgiler paylaşmaya gayret ettik.

İsterseniz podcast dinlerken bu sayfalardan yazıları takip edebilirsiniz. İsterseniz de YouTube’dan hem konuşmayı hem de yazıyı takip edebilirsiniz.

Tüm içerik ücretsizdir, YouTube, Apple Podcasts, Spotify gibi kanallarda ücretsiz takip edebilirsiniz.

Slowly and clearly pronounced content IN TURKISH

Hello there! We aimed to prepare a podcast that is easy to follow for people that would like to improve their Turkish skills. We pronounce the words more clearly and in a slow pace. The content is written in a plain language, and hopefully includes interesting facts in different topics.

You may listen to podcast episodes while following the text on this site, or you can simply watch the YouTube videos where you can follow the text on the screen.

All the content is free, and the whole purpose is to help you to improve your Turkish skills. We would appreciate if you can subscribe (for free) to our YouTube, Apple Podcasts, and Spotify channels.

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın